“Ieder kind ontwikkelt zich in beweging”

Mijn naam is Bernadette van Harten-Pors, ik woon samen met mijn man en drie kinderen in Gieten.

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool in Groningen als fysiotherapeut. Tijdens mijn afstudeerstage in Zuid Afrika in een kinderziekenhuis heb ik mogen ervaren hoe geweldig het is om met kinderen te werken. Hun eerlijkheid, enthousiasme en vrolijkheid geeft mij energie.

Na de opleiding fysiotherapie kon ik direct aan de slag in een grote praktijk in Heerenveen en ben ik gestart met de Masteropleiding tot kinderfysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Deze heb ik in 2012 met succes afgerond.

Ruim 10 jaar heb ik als kinderfysiotherapeut gewerkt voor twee praktijken in de stad Groningen en één praktijk in Ter Apel. In maart 2021 ben ik gestart met Kinderfysio Flink in Gieten, een eigen fysiotherapiepraktijk gericht op het bewegende kind. Per maart 2023 is de praktijk uitgebreid met een vestiging in Borger.

Bijblijven in je vak en verder specialiseren vind ik belangrijk. Ik heb verscheidene verdiepingscursussen gevolgd zoals kinderfysiotherapeutisch draagconsulent, voorkeurshouding, kinderen met sportblessures, Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten (SOLK), medical taping bij kinderen en ‘Dagdromen met een doel’.

Het werken met kinderen en hun ouders vind ik een leuke uitdaging: ieder kind is anders, iedere gezinssituatie is anders en daarbij hoort dan ook een eigen aanpak. Samen met ouders en het kind maak ik een behandelplan. De hulpvraag staat centraal. Positiviteit, creativiteit en aansluiten bij de belevingswereld van het kind spelen hierbij een sleutelrol.

Mocht je je afvragen of ik als kinderfysiotherapeut iets voor je kan betekenen, neem gerust contact op

Ingeschreven bij het KNGF en NVFK

BIG: 49909585804