Wat is De Fitclub?

De Fitclub is een leefstijlprogramma voor kinderen met gewichtsproblemen, waarbij plezier voorop staat! Er doen kinderen mee met een te hoog gewicht (overgewicht of obesitas), maar ook kinderen met ondergewicht. 

De Fitclub heeft als dat kinderen lekkerder in hun vel zitten en trots zijn op zichzelf! Want dat is een belangrijk doel die je meeneemt voor de rest van je leven.  Het programma streeft naar een blijvende verandering van leefstijl van het kind en het gezin. Het is een leerproces. Een positieve aanpak en een gezellige sfeer staan hierin centraal. Een leefstijlverandering doe je immers met elkaar, en dit mag zeker leuk zijn! Genieten hoort daarbij, zoals lekker in je vel zitten en plezier beleven aan bewegen.

Aanmelden of vragen?

Aanmelden kan via:

Kinderfysiotherapeut Bernadette van Harten (06-17123773 of bernadette@kinderfysioflink.nl) of beweegcoach van de gemeente Westerwolde Ron Wever (06-26975385 of r.wever@hvdsg.nl)

Hoe verloopt de Fitclub?

Bij De Fitclub start je met een gezamenlijk intake bij de kinderfysiotherapeut en diëtist. Vanuit hier stelt het kind samen met de ouders en zorgverleners doelen op die voor het kind belangrijk zijn. Voorbeelden hiervan zijn:  “ik wil graag een leuke spijkerbroek in plaats van een joggingbroek” of “ik wil het graag langer volhouden bij de piepjestest” of “ik wil me zelfverzekerd voelen in mijn zwemkleding”.

Na de intake maken we samen een persoonlijk plan. Hierbij kun je hulp krijgen in je voedingskeuzes, tips krijgen om sterker in je schoenen te staan (zowel voor het kind als ouders), of om gemakkelijker in slaap te vallen. Nieuw is het sporten met de sportcoach. Deze lessen worden twee keer per week aangeboden in Ter Apel. Deze sportlessen staan in het teken van plezier in sporten en kennismaken met verschillende sporten, uiteraard wordt je conditie en je kracht er verbeterd en kun je gemakkelijker naar een sport doorstromen die jij leuk vindt.

Het eerste deel van de begeleiding duurt 6-12 maanden en intensief, daarna is nog de mogelijkheid tot ondersteunende begeleiding van 12 maanden.

De Fitclub is een samenwerking van GGD Groningen, Kinderfysio Flink, Previtas dieet en leefstijladvies, Stichting Welzijn Westerwolde, Fysiotherapie Ter Apel, Prenger en Hoekman en Westerweelde pedagogisch centrum