Op deze pagina vind je een overzicht van verdiepende informatie over kinderfysiotherapie:

Voorkeurshouding

Wat is een voorkeurshouding? Wat kun je doen als je kind een voorkeurshouding heeft? In dit artikel wordt het verder uitgelegd.

Osgood Schlatter

Hoewel Osgood Schlatter zeldzaam klinkt komt het vaak voor bij kinderen en jongeren in de groei die fanatiek bewegen. Lees in dit artikel meer over deze knieklacht.

Morbus Sever

Morbus Sever of ‘de ziekte van Sever’ komt vaak voor bij kinderen in de leeftijd van 7-15 jaar die veel bewegen. Lees in dit artikel meer over deze pijnklachten aan de hak

Patellofemoraal Pijnsyndroom

Deze knieklachten komt regelmatig voor bij kinderen en jongeren in groei, vaker bij meisjes dan bij jongens. Daarom wordt de aandoening ook wel ‘Meidenknie’ genoemd. Andere synoniemen zijn Retropatellaire chondropathie of Patellofemorale klachten. Lees in dit artikel meer over deze knieklacht.

Samenwerkingsverbanden

Kinderfysio Flink is betrokken bij verschillende samenwerkingsverbanden

Breed inloopspreekuur: Iedere maand is er op dinsdagmiddag de mogelijkheid voor jonge ouders om met hun vragen langs te komen op het consultatiebureau aan de Brink in Gieten. Hier is Kinderfysio Flink samen met andere disciplines (o.a.logopedie, orthopedagogiek, lactatiekundige, diëtist) aanwezig voor uiteenlopende, vrijblijvende vragen.

Eet-team Aa en Hunze: Middels deze multidiscplinaire samenwerking worden kinderen met eet- en gewichtsproblemen wonend in de gemeente Aa en Hunze begeleid. Zie www.eet-teamaaenhunze.nl